İzleyiciler

8 Ocak 2013 Salı

2.Kez Mimlendim

Blogumun 2. mimi Nazlı günler blogunun sahibi  Ferda mimlemiş beni sağolsun ama cevaplamam biraz gecikti hemen başlıyorum cevaplamaya ve işte cevaplarım:)


1. Mantığın mı yoksa duyguların mı ön plandadır?
Mantıklı düşündüğüm zamanlarda oluyor ama daha çok duygusal bir yapım var,duygusal düşünürüm genelde çok çabuk ağlarım.Mantığımı kullandığım zamanlarda oluyor tabi duruma göre değişir.


2.İnsanlar niye mutlu değiller?Niye gözlerinin önündeki mutlulukları görmüyor ve şükretmesini bilmiyorlar?
İnsanlar bazen neyle mutlu olacaklarını bilmiyorlar, ben küçük şeylerle bile mutlu olabilen bir insanın ama başkalarına süpriz yapıp mutlu etmeye bayılırım. İnsanoğlu nankör gözlerinin oldukça daha fazlası olsun istiyoruz oysa ki şükretmemiz gerek Allah bize sağlıklı,akıllı evlatlar vermiş çok şükür edip kıymetini bilmeli en güzel ve mutlu şekilde yetiştirmeliyiz.


3.Çok para harcayıp keşke almasaydım ya da harcamasaydım dediğin bir şey var mı?
Bazı zamanlar başka birşey almak niyetiyle gidip hiç aklımda olmayan bir şey aldığımda alıp mağazadan çıktıktan sonra sadece o anlık keşke almasaydım şuan da buna gerek yoktu dediğim ama eve gelince de aman iyiki de almışım dediğim olur her zaman öyle yaparım hatta. Bir şey alyı aklıma koyduğum zaman da onu alırım ve de hiç bir zaman keşke buna bu kadar para vermeseydim dediğim olmaz çünkü ben onu zaten çok isteyerek almışımdır.



4.Haklı olduğun bir konuda hakkını savunur musun yoksa susmak adalet mi dersin?
haklı olduğum konularda hakkımı savunmak isterim çünkü haksızlık hiç bana göre bir şey değil bana her zaman çok ters gelmiştir. Bazen de gerçekten hakkımı savunacağım zaman eğer karşımda ki insanla böyle bir konuşmaya girmek için  uygun değilse sessiz kalıp ama yine de içimden haksızlık yapıldığını düşünürüm birde bazı zamanlar karşımda ki insanın kırılacağını düşünerek haksızlık yaptığını söylemem ama bir şekilde belli ederim ona.



5.Tok gözlü müsün yoksa herşeyim olsun diyenlerden misin?
Hem her şeyim olsun ,hemde tok gözlü olanlardanım.Gereksiz şeyler değil tabi ki de evimde ihtiyacım olan her şeyin olmasını isterim olmayanları da sırasıyla belirli zamanlar da alırım ,çocuğum için de imkanlarım yettiği sürece herşeyi olsun kimseye özenmesin isterim eşimde böyle düşünüyor ben tek olduğum için benim her istediğim alınırdı ama eşim 5 kardeş ve her istediği olmamış o yüzden benim her şeyim olmadı çocuğumun olsun diye düşünür oda. Allah a şükürler olsun ihtiyacım olan herşeyim var,eşim de elinden geldiğince istediğim ve gerekli olan herşeyi almaya çalışır imkanları dahilinde . Allah sahip olduğumuz her şeyi iyi günlerde mutlu şekilde kullanmayı nasip etsin hepimize.


İşte bunlarda benim kısaca cevaplarım Ferda'cım biraz geç oldu ama kendimi kısaca anlatmış oldum tekrar teşekkür ediyorum beni bu soruları cevaplamaya uygun gördüğün içi öpüyoruz tatlı Naz'ı ve anneciğini Ada'm la birlikte:)            

8 yorum:

  1. Canım kendini çok iyi tanıyan bir insansın bence.Cevaplarından karşımda tutarlı bir kadın görüyorum.Allah mutluluğunuzu daim etsin,Ada'ya istediği her hayırlı şeyi nasip etsin:)Çok öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Tuba cım kendim nasılsam olduğu gibi anlattım açık açık ,Amin Allah hepimizin mutluluğunu daim etsin ve hepimizin çocuklarına haklarında hayırlı şeyler nasip etsin, bende öpüyorum çok:)

      Sil
  2. şükür eden birisin keşke bende bazen şükür etmeyi unutmasam. insan sahip olduklarına şükür edince mutsuz olması imkansız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım her zaman sahip olduklarımıza şükretmemiz gerek:)

      Sil
  3. Öznur cum,açık sözlülükle soruları cevapladığın için tşkler :)
    Biz de, seni ve Ada cığımı öpüyoruz,sağlıklı,mutlu yarınlar diliyoruz size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedemek canım biraz gecikmeli oldu ama güzel oldu:)teşekkür ederim güzel dileklerin için bizde öpüyoruz sizi:)

      Sil
  4. Kendini cok iyi ifade etmissin. Son derece net, kendinin bilincinde olarak. Seni tanidigimiza memnun oldum. Dilerim Adanla esinle yollariniz isil isil olur, melekler yaninizda korusun sizi

    Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müge cim:)bende seninle tanıştığıma memnun oldum,güzel dileklerin için teşekkürler bende sizin için diliyorum aynılarını:)

      Sil