İzleyiciler

1 Mayıs 2013 Çarşamba

ADA'NIN MATRUŞKALARI

Tatil için rezervasyon yaptırmaya gittiğimizde Ada Haydar abilerin (Bu arada Haydar abi eşimin dayısının oğlu truzim acentesi var biz hep rezervasyonumuzu ondan yaptırırız)ofiste matruşkaları gördü ve neredeyse yarın saat falan onlarla oynadı o günden beri bana fatruşka alın diyip duruyor ,babasıda Yakup kaptan amcasına sipariş verdi ,eşimde ben o kadar gittim gemide çalışırken almadım keşke alsaydım falan dedi hatta.Bu hafta sonu Ada'nın beklediği fatruşkaları (matruşka) çok uzaklardan memleketinden Rusya dan geldi kuzum görünce o kadar mutlu oldu ki yakup amcasına sarılıp öptü ,teşekkür etti biz sipariş vermiştik ama Yakup amcası hediye etti kuzuma ben aldım ona dedi, burdan bir kez daha Yakup amcamıza teşekkür ediyoruz.Sonra da matruşkaları öptü kucağından hiç bırakmadı yavrularım bunlar benim deyip sevdi onları eve gelince hemen açtı dizdi oynmaya başladı daha bismillah ilk dakikada büyüğünün başının içine bir küçüğünün altını sokmuş ,sıkıştırmış babası 1 saat kadar uğraştı çıkartmak için ,ben o kadar üzüldümki kırılacak die Ada 'da tuhaf oldu morali bozuldu ama çıkınca rahatladı şimdi daha  dikkatli oynuyor.İşte kuzumun matruşkaları.




19 yorum:

  1. maşallah sana yerimm seni yerimmmmm küçük matruşka seni :)

    YanıtlaSil
  2. ayyy 'fatruşkalarını' gösterişini severim senin :)))

    YanıtlaSil
  3. Eski Rus zamanlarında, işçiler arasında, Matryona veya Matrioska çok meşhur ve beğenilen bir bayan adıymış. Akademisyenler bu ismin kökeninin Mater yani anne olduğunu söylüyorlarmış. Bu ismin büyük bir işçi ailesinin sağlıklı, canlı ve iri görünüşlü anneleri tasvir ettiği düşünülüyormuş. Bunun sonucu olarak Matruşka, içine başka bebekler sığdırılarak yapılan, parlak boyalı tahta figürlerin ismi haline gelmiş. Benim en çok sevdiğim oyuncaktır ve gerçekten anneliği çok güzel simgelediğine inanırım. Yani doğurganlığımızı Matruşka çok güzel anlatıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir anlamı varmış canım teşekkür ederim paylaştığın için.Gerçekten matruşka anneliği çok güzel simgeliyor :)

      Sil
  4. Çok güzel oyalayıcı bir oyuncak olabilir canım bu, bana fikir vermiş oldun:) Ada'ya alayım, daha anlamaz ama, içe içe koyarak öğrenir hem..Fatruşkalarıyla iyi oyunlar Ada'ya:))Öptüm sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım Ada da çok zevkle oynuyor okadar çok beklediki bunları çok mutlu oldu gelince bizde sizi öptük :)

      Sil
  5. Sen o fatruşkalardan cok daha güzelsin Adaaaaa

    YanıtlaSil
  6. Maşallah sarı prensese en güzel oyuncağını bulmuş:)

    YanıtlaSil
  7. OYY sevsinler fatruşkalarıda ne güzelmiş adamızın:)
    Tatil rezervasyonu yaptınızmı bellimi tatil ?
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim yaptik insallah rezervasyonumuzu haziran da az kaldi :)sevgiler

      Sil
    2. Ooo ne güzel yakınmış zamanı.Benim yerimede gez eğlen dinlen.Ne tarafa gidiyorsun hangi tesise?
      sevgiler

      Sil
    3. Evet canım ya çok az kaldı ve ben daha hiç bir hazırlık yapmadım almam gereken bir sürü şey var zaman azaldı harekete geçmek gerek,sizin ağustos tu galiba dimi paylaşmıştın. Bodrum a gidicez canım tesisin adı the magnific gümbette :)

      Sil
  8. aaa görünce çok sevdim ismim de matruşka olunca çok hoşuma gitti..Ne kadar güzellermiş kendi gibi güzel matruşkaları bulmuşssunuz ne kdar güzel..

    Bana da beklerim.

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz evet isminizinde matruşka olması büyük tesadüf olmuş sevgiler.

      Sil