İzleyiciler

8 Kasım 2012 Perşembe

SULU BOYA VE PATATES BASKISI


Sulu boya yapmaya yeni başladık,onuda nano sunun orada okula giden Sedanur kankasından gördü anne bende sulu boya yapacağım dedi ve ilk denememizi onlarda yaptık kankası nın eski defterini boyamakla başladı tabi ki yeni heves sürekli fırçayı suya batırıp durdu.Bende başkasının evinde olduğumuz için tedirgin oldum, döker etrafı batırır diye aslında annemin samimi komşusu Ada'yı da çok seviyorlar ciciş' i kızımın orada her şey serbest hatta ben Ada dikkatli ol dökersin desemde cicişi bırak döksün birşey olmaz çocuk rahat oynasın diyor. Annanenin evine dönerken kankasında okullar açıldığı için yeni alınmış iki tane sulu boya vardı birini Ada'ya verdi birde su kabı almış bunu sen al ben tekrar kırtasiyeden alırım dedi,su kabı çok güzel devrilse bile içindeki su dökülmüyor en çokta bu yönü hoşuma gitti,çünkü annemin evinde yaparken özellikle de ben yokken annanesi yapmasına izin vermezdi.Annem etrafı kirletecek tarzda olan şeyleri sen işten gelince birlikte yapın yada evinize götürün orada yaparsınız diyordu önce ama şimdi alıştı Ada ile birlikte oturup oyun hamuru bile yapıyorlar.
   Boyayı aldığımız hafta Ada'nın aşısı vardı (9 ekim) hepatit A 2. dozu yapıldı bende o hafta izinliydim birlikte gittik aşıya ben her zaman dr.ile görüşemiyorum daha  iyi oldu hemde 2,5 yaş ölçümleri yapıldı kilosu 12,5 boyumuzda 96,5 cm olmuş dr.ölçümler gayet normal ama boyu kilosuna göre daha uzun gidiyor zaten bizim içinde önemli olan boy dedi aklıma takılan şeyleri sordum bende ve Ada artık 2,5 yaşında değişik faaliyet olarak önerebileceğiniz bir şey var mı dedim, oda bizim zaten yaptıklarımızı söyledi ama patates baskısı yapabilirsiniz siz zaten her şeyi yapmışsınız bence bu hoşuna gider deneyin dedi. Benimde bu hafta izinde olmam iyi oldu Ada ile bol bol vakit geçiriyorum babamız yine gece nöbetinde ve biz annanedeyiz. Önce resim defterine ben renkleri söyledim oda fırçayı boyayıp defterine kendi çapında kare,üçgen ,yuvarlak falan yaptı Ada hemen bir şeyler yazalım deyince kare,üçgen,yuvarlak yazalım anne der. Uzun bir süre onu yaptık ve Ada'cım sana bir süprizim var dr. teyzen demişti ya patates baskısı yapın diye şimdi patates baskısı yapacağız dedim  kuzum çok sevindi.Ben patatesleri yıkadım üzerine resim çizip kesmeye başladım Ada bıçağı görünce ben keseceğim diye tutturdu,zorda olsa kesme işlemi bitti ben ilk deneme yapamayabilir ben boyayıp sana vereyim sen baskıyı yap dediğim anda kıyamet koptu ve ağlamaya başladı hayırrr ben boyuycam sen değil dedi verdim boyadı, baskı yaptı çok hoşuna gitti.İşte resimlerimiz Ada'nın yeni sanat eseri,özellikle baskı yaparken olan resimlerde yüzü ağlamaktan kıpkırmızı meleğim canım kızım kıyamam ben sana :(













5 yorum:

  1. Ne güzel şimdiden güzel paylaşımlarda bulunduğu kankası var,inşallah bir ömür boyu sürsün:)Çok da konsantre olmuş bir şekilde çalışıyor Adacık:)Kocaman bir aferin ve öpücük ona:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür edeim canım birazda ağladığı için ciddi görünüyor.Bizde Ege'yi öptük:)

    YanıtlaSil
  3. Ada'lar boyamaya, kalemlere, resimlere meraklı oluyor galiba :)
    Çok yakışmış fırça eline Adaaaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Ada'nın adına teşekkür ederim teyzesi:)Evet çok meraklılar bu Ada'lar minik Ada'cık ta seviyor herhalde bu işleri.Ada benim allık fırçamı alıp makyaj bile yapıyor fırçalara gerçekten meraklı:)

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlıymış masa sandalye

    YanıtlaSil